menusearch
shahidmadani.com

مدیرعامل موسسه : شهید محراب آیت الله مدنی شخصیت ماندگار انقلابی است

header
جستجو
یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ۷:۶:۱۴
۱۴۰۲/۶/۱۹ یکشنبه
(1)
(0)
مدیرعامل موسسه : شهید محراب آیت الله مدنی شخصیت ماندگار انقلابی است
مدیرعامل موسسه : شهید محراب آیت الله مدنی شخصیت ماندگار انقلابی است

 

مدیرعامل موسسه شهید محراب حضرت آیت الله مدنی(ره) گفت: شهید آیت‌الله مدنی و دیگر یاران امام بزرگوار با الگو پذیری از آن شخصیت الهی تمام ایام حیاتشان در همه دوران طاغوت و پس از آن، دارای همین دو خصلت مهم بود که کار را برای رضای خدا به انجام برسانند و آنچه نسبت به ضرورت‌های جامعه تشخیص می‌دادند با تمام وجود دنبال کنند و پیگیر باشند.

به گزارش روابط عمومی موسسه شهید مدنی(ره)، ظهر امروز و همزمان با سالگرد شهادت شهید محراب آیت‌الله سید اسدالله مدنی(ره) دکتر سید محمدکاظم حجازی به عنوان سخنران پیش از خطبه‌های نماز جمعه این هفته به ایراد سخنرانی و ذکر ابعاد برجسته شخصیت این شهید والا پرداختند. وی واقعیت این دوران را که بعد از ۴ دهه انقلاب اسلامی باید توجه ویژه‌ای به آن کنیم، عبارت تامل برانگیز رهبری در دیدار با هیئت دولت خواند و گفت: مقام معظم رهبری، علت ماندگاری نام شهید باهنر و شهید رجایی را دو ویژگی مهم این عزیزان می‌دانست. ویژگی اول بهره گیری از مبانی الهی که در انقلاب اسلامی تعریف شده بود که شامل برای خدا کار کردن و رضای خدا را مبنا قرار دادن است. آن‌ها در امور مختلف به دنبال آن بودند که پسند و رضای پروردگار در انجام آن کار باشد و دومین ویژگی انجام کار برای مردم است.

وی افزود: کسانی که در طول فراز و نشیب انقلاب ماندگار شدند، معمولا از این دو خصوصیت برخوردار بودند.شهید محراب حضرت آیت‌الله مدنی و دیگر یاران امام بزرگوار با الگوپذیری از شخصیت الهی امام راحل(ره) تمام ایام حیاتشان من جمله در تمام دوران طاغوت و پس از آن، دارای همین دو خصلت مهم بودند که کار را برای رضای خدا به انجام برسانند و آنچه نسبت به ضرورت‌های جامعه تشخیص می‌دادند با تمام وجود دنبال کنند و پیگیر باشند.

مدیرعامل موسسه شهید محراب حضرت آیت الله مدنی با اشاره به ابعاد مختلف شخصیتی این بزرگواران گفت: ابعاد اجتماعی، علمی و فقاهتی آنان بیانگر این ویژگی است که با تمام وجود همت خودشان را به کار گرفتند تا بتوانند مصداق عینی یک عبدالله و یک بنده واقعی خدا باشند.

وی شخصیت شهید آیت الله مدنی را در بعد علمی و فکری چنین خواند: زمانی می‌بینیم که آیت الله مدنی در اوج فقاهت قرار می‌گیرد، اما وقتی تشخیص الهی خود را بر این می‌بینید که باید رهبری و امام را همراهی کند، خود را مقلد امام معرفی می‌کند. کسی که در جایگاه اجتهاد است و پیشنهاد رساله به او داده شده، همه را به سوی تقلید از امام سوق می‌دهد. این شناخت و درکی است که اورا به این اوج از تعالی می‌رساند.

دکتر سید محمدکاظم حجازی تشریح کرد: وقتی موضوعات مختلف سیاسی و اجتماعی مطرح می‌شود، در شهرهای مختلف حضور پیدا می‌کند. زیرا او به دنبال ترویج ارزش‌های سیاسی‌ای بود که در انقلاب اسلامی امام بزرگوار تعریف کرده بود. او به دنبال معرفی خوب و درست شأن و جایگاه ولایت فقیه به مردم و آحاد مختلف جامعه بود. او به دنبال معرفی خوب جریانات انحرافی و فکری بود که در جامعه ترویج شده بود. جسارت و شهامت او در این مسئله زبانزد عام و خاص بود.

وی افزود: وقتی در آن زمان تفکرات حجتیه مطرح می‌شود، ایشان به خوبی در تبیین آن بدون ذره‌ای ترس و واهمه ورود پیدا می‌کند. وقتی آخرین خطبه‌ نماز جمعه اورا مطالعه کنید، مهمترین عنصر را در صحبت‌های او "معرفی جریانات نفاق در جامعه" می‌یابید. او برای تبیین دین و معارف دین به این ارزش روی می‌آورد که جان خود را تقدیم انقلاب کند.

رسالت شهید، تبیین حق از باطل در همه موقعیت‌ها بود

مدیرعامل موسسه شهید محراب حضرت آیت الله مدنی(ره) با بیان این‌که شهید مدنی قائل بر این موضوع بود که اگر جامعه‌ای از آگاهی‌های لازم سیاسی و اجتماعی برخوردار باشد، در فراز و فرود‌ها مسیر صحیح را از مسیر غلط به خوبی تشخیص خواهد داد، گفت: لذا اگر گفته می‌شود شهید مدنی شهیدی است که در راه معرفی نفاق و معرفی اسلام واقعی از اسلام انحرافی، جان خود را هدیه کرده است، سخن بر حقی است. وی نه تنها در خطبه‌ نماز جمعه، بلکه از هر محیطی که دارای زمینه ارتباط با جامعه بود به احسن وجه استفاده می‌کرد. ارتباط او تنها با جوانان نبود. او با انسان‌هایی در اقشار و صنوف مختلف و افرادی که در سطوح عالی و اجتماعی منسب‌های مختلفی را داشتند، ارتباط می‌گرفت و حق را از باطل تبیین می‌کرد.

وی با تاکید بر خطبه‌های نمازجمعه ایشان گفت: آن هایی که نمازجمعه ایشان را به خاطر دارند، می‌دانند که او در خطبه‌های نمازجمعه او بدون ذره‌ای ترس و دلهره تبیین حق از باطل را انجام‌ می‌داد. او زمانی که می‌بایست از یک حرکت دفاع کند، تمام‌قد می‌ایستاد و تبیین راه حق را می‌کرد. اگر مسئولی پا از مسیر حق فراتر می‌گذاشت، در خطبه نمازجمعه اورا به مردم معرفی می‌کرد.

دکتر سید محمدکاظم حجازی با اشاره به آخرین خطبه نمازجمعه شهید در شهر تبریز که پس از آن ایشان به شهادت می‌رسد، تصریح کرد: او حتی در آخرین خطبه هم به مسئله تبیین می‌پردازد و به مسئولینی که از مسائل سیاسی و اجتماعی خود تخطی کردند، تذکر می‌دهد و کسانی را که در جهت وظایف خود به احسن وجه قدم برداشتند مورد حمایت قرار می‌دهد. این به معنای تشخیص به جا و بیان صحیح است. امروز جامعه اسلامی ما با الگو برداری از این شخصیت‌ها یقینا می‌تواند مسیری را طی کند که همچنان مورد تایید شهدا باشد.

تنها راه ما انس و الفت با سیره شهداست

دکتر سید محمدکاظم حجازی خطاب به برادران و خواهران نمازگزار و جوانانی که در عرصه‌های مختلف بر اساس مبانی‌ ترسیم شده توسط رهبر معظم انقلاب قدم برمی‌دارند، تصریح کرد: ما در ایام پیش‌رو مسائل مختلف اجتماعی و سیاسی خواهیم داشت. این‌که بتوانیم در این مقولات، در موضوعات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی درست تشخیص دهیم و وظیفه خود را به احسن وجه انجام دهیم، راهی نداریم جز این که با سیره شهدا انس و الفت پیدا کنیم. راه شهدا را شناختن، با تامل و تعمق در سیره زندگی آنان است.

وی با اشاره به برخی افراد در طول این بیش از ۴۰ سال، از انقلاب فاصله گرفته‌اند و نتوانسته اند همراهی خودرا تا پایان راه داشته باشند، گفت: این نبوده است که این افراد در ابتدا هم اینچنین بوده باشند. خیلی‌ها در اوایل، در فداکاری‌ها و ایثارگری‌ها و قدم برداشتن در مسیری که انقلاب ترسیم کرده بود، همراهی خوبی را داشتند؛ اما از زمانی که خودشان شاخص و معیار شدند و خوب و بد انقلاب را بر اساس خوب و بد خودشان تشخیص دادند، آنجا نقطه انحراف آنان شد.

وی افزود: آن‌ نقطه مبنایی شد برای زمانی که در پایان راه انسان زندگی آنان را نگاه کند، می‌بیند با چیزی که امام تعریف کرده است بسیار فاصله دارند. امروز هم همین مسئله مهم است. اگر امثال شهید مدنی در ذهن و اندیشه مردم می‌مانند و به آن‌ها به صورت الگو نگاه می‌شود، این است که از خودیت و منیت خود گذشته اند و اهداف انقلاب را با اهداف خود تنظیم نکردند. همین امروز در مسیر انقلاب توفیقاتی را در حوزه ‌های مختلف نظام می‌بینیم و دقیقا به کسانی برمی‌گردد که از این روحیه برخوردارند.

دکتر حجازی با اشاره به اقدامات شهید آیت‌الله مدنی که در بیش از ۵۰ سال گذشته انجام دادند، من جمله ایجاد صندوق قرض الحسنه، درمانگاه و موسسه دارالایتام و بنای مسجد مهدیه، بیان کرد: هرجا ایشان مسیری را مشخص کرد همچنان مشخص در استمرار خدمت خود باقی است. زیرا در کار او خلوص نیت بود. کسانی که در زندگی او پژوهش کردند می‌گویند در هرجا که حضور پیدا می‌کرد بنای خیر و خدمت را می‌گذاشت، حتی در هر شهر و دیاری که تبعید می‌شد.

وی ابراز کرد: امروز جامعه چنین شخصیت‌هایی را می‌تواند برای خود به عنوان الگو انتخاب کند. این‌ها "سراجاً منیرا" هستند. چراغ‌های نورانی‌ای هستند که اگر انسانی در یک بزنگاه انقلاب نیت خدمت به جامعه داشته باشد، احساس جاماندگی از شهدا را داشته باشد و احساس کند باید در مقابل شهدا پاسخ‌گو باشد حاضر هستند و چه کسی از خود شهدا بهتر است؟ طبیعتا اگر بتوانیم این راه را در مسیر پیش‌روی خودمان قرار دهیم، به آن نقطه‌ای که رهبری معظم انقلاب اشاره کردند به زودی دست خواهیم یافت. چراکه قرار هست جامعه‌ما در میان امت اسلامی الگو قرار بگیرد.

مدیرعامل موسسه شهید محراب حضرت آیت الله مدنی با اشاره به راهپیمایی اربعین، اظهار کرد: در راهپیمایی اربعین مشاهده کردید، عراقی‌ای را که با تمام اخلاص زندگی خود را وقف دیگر مسلمانان قرار می‌داد و می‌گفت الگوی من انقلابی است که امروز قرار است به عنوان الگوی امت اسلااست. پس اگر این ویژگی برای این ملت وجود داد، انتظار ما و جامعه این هست که بتوانیم با این توانایی خدمت کنیم و قدم‌هایی را برداریم که در آن خدمت شهدا را معین‌کننده راه خود ببینیم.