menusearch
shahidmadani.com

چهارمین گردهمایی مربیان، معلمان و دبیران مدارس تحت پوشش موسسه شهید محراب آیت‌الله مدنی (ره) برگزار گردید.

header
جستجو
شنبه ۱ دی ۱۴۰۳ | ۱۶:۱۷:۲۰
۱۴۰۰/۹/۷ یکشنبه
(0)
(0)
چهارمین گردهمایی مربیان، معلمان و دبیران مدارس تحت پوشش موسسه شهید محراب آیت‌الله مدنی (ره) برگزار گردید.
چهارمین گردهمایی مربیان، معلمان و دبیران مدارس تحت پوشش موسسه شهید محراب آیت‌الله مدنی (ره) برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومی موسسه شهید محراب آیت‌الله مدنی، چهارمین گردهمایی مربیان، معلمان و دبیران مدارس تحت پوشش موسسه شهید محراب آیت‌الله مدنی (ره) در شامگاه روز شنبه 6 آذرماه 1400 در مجتمع فرهنگی ابن سینا برگزار گردید.

تربیت نسل دغدغه‌مند هدف معلمان باشد

مدیرعامل مؤسسه شهید مدنی گفت: تربیت نسلی که برای مردم خود، شهدا و انقلاب دغدغه‌مند باشند، موفقیت معلم است.

سید محمد کاظم حجازی، مدیرعامل مؤسسه شهید مدنی در چهارمین گردهمایی مربیان، معلمان و دبیران مدارس تحت پوشش مؤسسه شهید مدنی اظهار کرد: این گردهمایی رسم دیرینه است که سال گذشته به دلیل مشکلات شیوع بیماری کرونا برگزار نشد.

وی با اشاره به آیات سوره عصر ادامه داد: بر اساس آیات این سوره ایمان و عمل صالح رمز به سعادت رسیدن انسان است لذا فعالیت انسان در هر نقشی که دارد، می‌تواند اسباب سعادت وی خواهد شد اما تحقق ایمان و عمل صالح در گرو سفارش به حق و صب است.

حجازی خاطرنشان کرد: در حقیقت خمیرمایه دست‌یابی و ابزار و اسباب ایمان و عمل صالح سفارش به حق و صبر است و معنی آن این است که نقشی برای انسان در جامعه تعریف شده و آن انجام تبیین حق بر جامعه و صبر بر آن است.

وی افزود: نقشی که بر انسان تعریف شده مصداق حق است که باید بر آن صبر داشته باشد در این صورت به سعادت خواهد رسید؛ حال اگر ما به عنوان معلم بتوانیم دانش‌آموزان را در مسیری سوق دهیم که تشخیص مصادیقی که حق است برایش امکان‌پذیر باشد و از هر مصداقی که او را از حق دور می‌کند صبور باشد، توانسته است به هدف والای خلق برسد.

مدیرعامل مؤسسه شهید مدنی تصریح کرد: در تجربه نفس معلم فراوان این مصداق وجود دارد که انسان‌هایی در گرو درست هدایت کردن معلمین در مسیری قرار گرفتند که نه تنها عامل بر حق بودند بلکه مروجین بر حق بودند و مصلحین جامعه بودند.

وی بیان کرد: تربیت نسلی که برای مردم خود، شهدا و انقلاب دغدغه‌مند باشند، موفقیت معلم است؛ ما معلمان زیادی داشتیم که همراه دانش‌آموزان خود در جبهه حق علیه باطل جنگیدند.

پرداختن به تعلیم و تربیت به دست آوردن آخرت است/ مدرسه مأمن امن برای بچه‌ها باشد

پیشکسوت عرصه تعلیم و تربیت گفت: به دست آوردن آخرت و ثواب فراوان در گرو پرداختن به کار تعلیم و تربیت است.

احمد صافی، پیشکسوت عرصه تعلیم و تربیت در چهارمین گردهمایی مربیان، معلمان و دبیران مدارس تحت پوشش مؤسسه شهید مدنی اظهار کرد: من 8 سال معلم کلاس ابتدایی در بروجرد بودم سپس برای ادامه تحصیل همدان را انتخاب کردم؛ همدان استان فرهیختگان، عالمان، شهدا و تعلیم و تربیت است که همواره تعلیم و تربیت در استان همدان دارای جایگاه ویژه است.

وی ادامه داد: کار در نظام آموزش و پرورش مهم‌ترین، ظریف‌ترین، دقیق‌ترین و دشوارترین کار است چراکه انسان‌سازی کار آن است و این کار دشواری است درواقع مؤثرترین و خطرناک‌ترین کار در هستی معلمی است.

صافی با بیان اینکه هرگاه خواستید وارد کلاس درس شوید این دعا را بخوانید: اللهم انی اعوذبک من علم لا ینفع اذعان کرد: این‌گونه از خدا بخواهیم حرف بیهوده نزنیم و وقت انسان‌ها بیهوده صرف نشود؛ در روایات متعدد آمده است که نگاه به صورت معلم و پای سخن او نشستن عبادت است لذا معلمی جایگاه ویژه‌ای در دین اسلام دارد.

وی افزود: به دست آوردن آخرت و ثواب فراوان در گرو پرداختن به کار تعلیم و تربیت است و بیش‌ترین نقش را در تاریخ معلمان ایفا کردند؛ فضای اجتماعی، عاطفی، علمی، فیزیکی، اخلاقی، فرهنگی و اجتماعی مدرسه در دست معلمان است.

این معلم پیشکسوت گفت: در مدرسه‌های ژاپن می‌دیدم که بچه‌ها مدرسه را به خانه ترجیح می‌دهند؛ چراکه مدرسه‌شان بسیار وسیع بود، محل لذت بردن و فعالیت بود و برای بروز استعداد‌های بچه‌ها، اجتماعی شدن و رشد علمی آن‌ها مساعد به نظر می‌آمد؛ بنابراین، ما باید برای فضای فیزیکی مدرسه سرمایه‌گذاری کنیم؛ زیرا مدرسه در چگونه زیستن میلیون‌ها دانش‌آموز اثربخش است. همچنان که سرمایه‌گذاری در آموزش‌و‌پرورش باید در اولویت سرمایه‌گذاری کشور باشد.

وی خاطرنشان کرد: به سبب اینکه آموزش‌و‌پرورش در مدرسه اتفاق می‌افتد، اولویت با مدرسه است. باید در مدرسه بستر جست‌وخیز و سلامت جسمانی و بروز خلاقیت و ابتکار فراهم آید؛ چرا که تربیت، بسترسازی بروز استعداد و رغبت آدمی و فعلیت بخشیدن به توانمندی بالقوه آدمی است.

صافی بیان کرد: بعد از فضای فیزیکی مساعد، مدیریت قابل‌فهم بر این فضا اهمیت پیدا می‌کند. مدیریت، هنر، علم، تجربه، ایمان و عشق است. مدیریت مدرسه، استفاده بهینه از همه‌ فرصت‌ها و امکانات آموزشی است.

وی عنوان کرد: فضای بعدی، فضای عاطفی است. فضای عاطفی، سازمان رسمی و غیررسمی را با هم عجین می‌کند و برای مدرسه گرمی و شادی می‌آورد. اگر به بچه‌ها ابراز محبت کنیم و بچه‌ها باور کنند که آن‌ها را دوست داریم، به سوی مدرسه جذب می‌شوند و مدرسه بهبود پیدا می‌کند. بچه‌ها باید روزهای جمعه لحظه‌شماری کنند که شنبه به مدرسه بروند.

وی با بیان اینکه فضای سومی که باید در مدرسه فراهم کنیم، فضای اخلاق است، اظهار کرد: مهم‌ترین بخشی که در مدرسه باید روی آن کار شود، اخلاق است. بچه‌ها باید متخلق به اخلاق اسلامی شوند. اخلاق لازمه حیات است. بچه‌ها در یک محیط اخلاقی، احساس امنیت و آرامش می‌کنند. فراهم‌سازی محیط اخلاقی، هزینه زیادی نمی‌خواهد بلکه اسوه و الگو می‌خواهد. مدیر باید در اخلاق، الگو باشد. اگر وعده داد، عمل کند و تبعیض قائل نشود و به تفاوت‌های فردی بچه‌ها متناسب با شرایط آن‌ها توجه داشته باشد. مدیر، معاون، معلم و حتی سرایدار و خدمت‌گزار مدرسه همه اسوه هستند. فضای مدرسه باید فضای پاکی، درستی و راستی باشد.

صافی با بیان اینکه چهارم، فراهم‌سازی فضای مذهبی است که به فضای اخلاقی نزدیک است، گفت: یعنی فضایی که رابطه انسان با خالق هستی را به اوج ببرد. مدرسه‌ای که ارتباط بچه‌ها را با خالق هستی پیوند بزند، فضای مذهبی فضای اخلاقی را هم تضمین می‌کند. باید معلمان دینی داشته باشیم که بچه‌ها را با یک فضای درست معنوی دمساز کنند.

وی اضافه کرد: فضای بعدی، فضای علمی مدرسه است. مدرسه محل عالِم کردن بچه‌هاست. لازم است متخصصان و صاحب‌نظران کتاب‌ها را بنویسند و برنامه درسی بدهند. معلمی هم که درس می‌دهد باید از روش‌های جدید استفاده کند. فراهم‌سازی فضای علمی برای بهبود مدرسه، هزینه دارد. لازم است معلمان را خوب تربیت کنیم و مدرسه را تجهیز نماییم. امکانات متعدد داشته باشیم تا معلم، درسش را با عمل توأم کند. به نیازهای مالی معلمان توجه کنیم.

پیشکسوت عرصه تعلیم و تربیت تأکید کرد: فضای بعدی، فضای اجتماعی است که به قدری مهم است که جامعه‌شناسان می‌گویند: «کار تعلیم‌و‌تربیت در مدرسه، اجتماعی کردن فرد است». فرد به مدرسه می‌رود تا اجتماعی شود و چگونه زیستن را یاد بگیرد. فعالیت‌های گروهی به اجتماعی شدن بچه‌ها کمک زیادی می‌کند. با تقویت انجمن‌های متعدد در مدرسه، زمینه را برای اجتماعی کردن بچه‌ها مساعد می‌کنیم. آرایش کلاس باید اجازه اجتماعی شدن و فعالیت گروهی را بدهد و معلم‌ها نیز این فرصت را به بچه‌ها بدهند.

وی عنوان کرد: همچنین، ما می‌توانیم بخشی از نیازهای مدرسه را از طریق مشارکت جدی خانواده‌ها برطرف کنیم. آموزش مناسب و اثربخش به خانواده‌ها، ارتباط گرم و صمیمی با آنان، تقویت انجمن اولیا و مربیان و ایجاد فضای مشارکتی می‌تواند هزینه مدرسه را کاهش دهد. وقتی آن‌ها عالم و آگاه شوند، مشارکت می‌کنند تا امکانات مدرسه افزایش یابد. مشارکت انجمن اولیا و مربیان با مدرسه و قوی بودن آن، نشان‌دهنده مهارت مدیر مدرسه است.