به گزارش روابط عمومی موسسه شهید محراب آیتالله مدنی(ره)، با نزدیک شدن به انتخابات دور ششم شورای اسلامی شهر، سپهرغرب و مجمع فعالان رسانههای انقلاب اسلامی استان همدان به برگزاری میزگردی با عنوان آواشهر با حضور نمایندگان دورههای مختلف شورای اسلامی شهر همدان، اساتید دانشگاه و صاحبنظران این حوزه بهمنظور ارزیابی عملکرد شورای اسلامی شهر در دورههای اول و دوم و نیز بیان وظایف و آسیبهای شورای اسلامی شهر در این دورهها اقدام کرد. این میزگرد با حضور دکتر سید محمدکاظم حجازی، دکتر حمیدرضا طبی مسرور، دکتر پژمان محبی، دکتر حسین صادقیان و همچنین محمدجواد زارعی بهعنوان مجری کارشناس برگزار شد که در ادامه، متن گفت و گو با دکتر سید محمدکاظم حجازی نماینده دورههای اول و دوم شورای اسلامی شهر همدان را میخوانیم.
نماینده اسبق همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شورای اسلامی شهرها بر این اساس ایجاد شده است که مردم بتوانند در یک فضای دموکراسیمحور در مقدرات مربوط به حوزه شهر و روستای خویش دخیل باشند، اظهار کرد: ظرفیتی که در قانون جمهوری اسلامی برای تشکیل این مجمع اجتماعی در نظر گرفته شده، از دوره اول تا پنجم تغییرها و تفاوتهایی داشته است.
محمدکاظم حجازی با اشاره به اینکه میبایست در شورای اسلامی شهرها دو مسئله بررسی شود، افزود: یکی از این مسائل تدوین قانون و دیگری نظارت بر اجرای آن است و هر دوی این موارد باید همراه با درک کاملی از اسلامیت این شورا باشد.
وی گفت: در آغاز شکلگیری شورا، این امکان بالقوه یک امکان ارزشمند و مفید برای روستاها و شهرها بود، چراکه یک سرمایه اجتماعی در خدمت نظام گرفته شد و بسیاری از مطالبات مردمی از این طریق حلوفصل گردید.
نماینده اسبق همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی ضمن تأکید براینکه شورای اسلامی ایجاد شد تا اداره شهرداری از دولت منفک شده و به مردم سپرده شود، اظهار کرد: مردم انتظار دارند این شورا در حوزه مسائل شهری بهخصوص مسائل اجتماعی نقش مدیریت تقنینی و نظارتی را انجام دهد.
حجازی با اشاره به اینکه در دوره اول و دوم شورای شهر اعضا از معتمدین مردم بودند، عنوان کرد: مردم از اعضای شورا انتظار داشتند تا در مسائل مختلف اجتماعی ورود پیدا کرده و مشکلات را حل کنند.
وی گفت: چون اعضای دورههای مذکور از معتمدین بودند، بر اساس اعتقادات خود یا در بدبینانهترین حالت در محذور یکدیگر مفاسدی در این شورا بروز پیدا نمیکرد و این مسئله به امین بودن آنان بیشتر اعتبار میبخشید.
عضو سابق شورای اسلامی شهر همدان با اشاره به اینکه در برخی از شوراها دیده میشود که در همان اولین جلسات اعضا بهدنبال به دست آوردن امتیازات بیشتر برای خود هستند، خاطرنشان کرد: در دورههای اول و دوم شورای اسلامی شهر همدان که از نزدیک شاهد اقدامات بودم، هیچگاه اینگونه مسائل مجال بروز و ظهور نداشتند و این به سلامت شورای آن دوره بسیار کمک کرد.
حجازی با ابراز تأسف از اینکه در برخی شوراهای اسلامی شهرها معضل فروش اطلاعات دستمایه اعضا شده بود، توضیح داد: متأسفانه در برخی از شوراهای اسلامی شهر دیده میشود که اعضا برای به دست آوردن منافع و امتیازات، شغل یا شأنیت اجتماعی به عضویت شورا درمیآمدند و همین مسائل قداست شورا را در بعضی شهرها رو به نقصان کشاند.
وی با اشاره به اینکه چهارچوب وظایف شورای اسلامی شهر در قانون بهصورت واضح بیان شده است، اظهار کرد: فردی که میخواهد عضو شورا شود باید علم بر این موضوع داشته باشد که به مخاطبین خود اعلام میکند من توانمند بر اجرای این قانون هستم بنابراین باید فهم قانون در او شکل گرفته باشد.
نماینده اسبق همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی افزود: اگر تمامی افراد حاضر در شورا اینگونه باشند، خروجی شورا مطلوب خواهد بود و همه اعضا قائل به این مسئله هستند که ما ورود به مجموعهای به نام شورا پیدا کردیم و دیگر بهدنبال فردیت، رزومه و امتیازات خاص برای خود نیستند.
حجازی با اشاره به اینکه در دورههای اول و دوم شورا با چالشهای بسیاری روبرو بودیم، تصریح کرد: در شورا بر سر موضوعات اختلافاتی پیش میآمد و بحث در جلسات ساعتها طول میکشید اما خروجی شورا واحد بود و موفقیتها معطوف به شورا بود نه فرد خاص و این یک قضاوت مثبت اجتماعی را ایجاد میکرد.
وی خاطرنشان کرد: در دورههای اول و دوم شورا چون آغاز به کار یک نهاد بود تمامی اعضا برای آنکه بتوانند در تراز وظیفه قرار بگیرند، برای یادگیری آنچه در تصمیمات مهم بود وقت میگذاشتند و به وظیفه خود عالم میشدند.
وی با اشاره به اینکه در ادوار مذکور شورای اسلامی شهر همدان در حوزههای مربوط به شهر، شورا با تعادل به تمامی بخشها ورود پیدا میکرد، تصریح کرد: در آن دوره به ترازی از موفقیت در مسائل اجتماعی رسیدیم که موضوع توانمندسازی مناطق حاشیهای شهر همدان را بهصورت پایلوت کشوری به تصویب برسانیم و شورا توانست مسئولین کشوری را به یک حقوحقوق اجتماعی مردم متوجه کند.
عضو سابق شورای اسلامی شهر همدان در این زمینه افزود: در سال 83 و سفر مقام معظم رهبری به همدان این طرح به رهبری ارائه شد و به همین خاطر در جلسه هیئت دولت ایشان دوبار نام شورای اسلامی شهر را بردند، این مجموعه چون با اعتقاد وارد کار شده بودند توانستند مقبولیت عالیترین سطح نظام را در این زمینه محقق کنند.
حجازی با اشاره به اینکه یکی از کارهای خوب شورای اسلامی شهر در دورههای اول و سوم تشکیل کمیتههایی برای سرکشی به مناطق شکل گرفته بود، مطرح کرد: در کنار سرکشی، جلساتی برای رفع مشکلات آن مناطق با کسانی که در آن منطقه مسئلهای داشتند گذاشته میشد و در همان جلسه مشکلات بررسی و رفع میشد.
وی در پایان با اشاره به اینکه در آن دورههای شورای اسلامی اعضا تمام وقت خود را وقف مردم کرده بودند، اظهار کرد: در آن زمان مقبولیت عمومی نسبت به عملکرد شورا به وجود آمده بود.
موسسه فرهنگی آموزشی شهید محراب آیت اللّه مدنی همدان با استعانت از خدای متعال در بخش های مختلف فرهنگی، آموزشی، خیریه ای فعالیت های گسترده ای را در شهر همدان و همچنین در سطح ملی انجام میدهد
خیابان میرزاده عشقی کوچه قاضیان پلاک 17 کد پستی 6516663644
تلفن های تماس:081-38255589 -38260251-38280624- 38280623-38280622