menusearch
shahidmadani.com

حفظ شأن و منزلت معلمان به عنوان ارزشمندترین سرمایه‌های جامعه وظیفه همگانی است

header
جستجو
سه شنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۴ | ۰۷:۵۷:۳۰
۱۴۰۴/۲/۱۶ سه شنبه
(0)
(1)
حفظ شأن و منزلت معلمان به عنوان ارزشمندترین سرمایه‌های جامعه وظیفه همگانی است
حفظ شأن و منزلت معلمان به عنوان ارزشمندترین سرمایه‌های جامعه وظیفه همگانی است

حفظ شأن و منزلت معلمان به عنوان ارزشمندترین سرمایه‌های جامعه وظیفه همگانی است

مدیرعامل موسسه شهید محراب آیت‌الله مدنی با تأکید بر اینکه وظیفه حفظ جایگاه والای معلمان بر دوش تک تک افراد جامعه است گفت: باید نگاه هوشمندانه به حفظ جایگاه این سرمایه‌های اجتماعی داشته باشیم و هر آنچه که در حفظ این عزت و شکوه لازم است، به کار گیریم.

 

به گزارش روابط عمومی موسسه شهید محراب آیت‌الله مدنی، سید محمدکاظم حجازی، مدیر عامل این موسسه در گردهمایی معلمان مجموعه مدارس شهید محراب آیت‌الله مدنی به مناسبت هفته بزرگداشت معلم؛ سخنان خود را ضمن تبریک به مقام رفیع معلم آغاز کرد و متذکر شد: ایام پر سرور دهه کرامت را بر شیعیان عصمت و طهارت تبریک عرض می‌کنم، امیدوارم بهره معنوی و برکات این ایام شامل حال خانواده مجموعه مدارس آیت‌الله مدنی باشد.

وی با بیان اینکه این جلسه صرفاً برای ارج نهادن به مقام معلم برگزار شده است افزود: دورهم جمع شدیم تا زحمات و اقدامات معلمان سخت‌کوش را ارج نهاده و تصویری از این جهادگران عرصه علم را تداعی کنیم، بنابراین از کادر معزز مجموعه مدارس، مدیران پرتلاش و مدبر مدارس و معلمان مدارس دخترانه و پسرانه در تمام مقاطع بسیار قدردانی می‌کنم.

مدیرعامل موسسه شهید محراب آیت‌الله مدنی در ادامه یادآور شد: براساس اقتضائات حیات اجتماعی بشر، طبیعتاً هر انسانی فارغ از نام شخصی‌ای که دارد، از یک وجه اجتماعی نیز برخوردار است؛ این وجه اجتماعی است که معرف او در مراودات با دیگر افراد در جامعه است. شما در پیرامون خود وقتی با افراد مختلف مواجه می‌شوید، یکی از نکاتی که معمولاً مورد توجه قرار می‌دهید؛ این است که اشخاص جدا از نام، چه جایگاهی دارند و موقعیت اجتماعی آنها در چه شاخصه‌هایی تعریف می‌شود.

وی با بیان اینکه به عنوان مثال، در مورد فرد مخاطب شما عناوینی چون کارمند، پزشک، مغازه‌دار، مادر، فرزند از یک خانواده و ده‌ها و صدها مورد دیگر در ذهن می‌تواند تداعی شود اما آنچه که بدان کمتر توجه می‌کنیم، دایره مقبولیت عاطفی و هویتی آن نوع از فعالیت است ادامه داد: این تفاوت نه به معنای یک تمایز مبالغه آمیز بلکه نشأت گرفته از باوریست که عموم جامعه آن را تایید می‌کند.

حجازی همچنین خاطرنشان کرد: در این خصوص به بررسی عنوان معلمی می‌پردازیم، این عنوان در کنار عناوینی چون مادر، پدر، برادر و... به فرد تعلق می‌گیرد، اما مفهوم انتزاعی که از آن صادر می‌شود ناخواسته در یک جایگاه مقدس در ذهن قاطبه مردم قرار می‌گیرد.

 جایگاه معلم دارای بار ارزشی بالایی است

 وی در بخش دیگر با تأکید بر اینکه تقدس جایگاه معلمی به حوزه عملکردی او بازمی‌گردد گفت: این تقدس پس از گذشت قرن‌های متمادی و فراز و نشیب‌های متفاوت به افرادی که در این منصب اجتماعی بوده‌اند اعطاء شده که موجب می‌شود این عنوان، همچنان بار ارزش معنوی بسیار قابل توجهی داشته باشد و برای دربردارنده آن شأنی فاخر و مورد احترام قائل باشیم.

مدیرعامل موسسه شهید محراب آیت‌الله مدنی با اشاره به اینکه این ارزشمندی از سویی به پشتوانه وجاهت جایگاه معلمی در سخن بزرگان دین و رهبران اجتماعی است بیان کرد: از سویی دیگر نیز به تجارب فردی آحاد مردم که در دوران مراوده با این افراد احساس دِین نسبت به کسب داشته‌های اخلاقی، اجتماعی، علمی، فرهنگی و... خود داشته‌اند، متاثر می‌شود.

وی در بخش دیگر با اشاره به اینکه آنچه که باعث شد به این موضوع پرداخته شود؛ مخاطراتی است که گاه و بیگاه این نوع اعتقاد و باور را دچار لطمه و یا گاهاً متزلزل می‌کند اضافه کرد: این درحالی است که لطمه به جایگاه معلمی، نه تنها به وجاهت افراد لطمه می‌زند بلکه مخاطرات آن به جایگاه و هویتی که ارزشمندترین سرمایه‌های هر جامعه هستند نیز لطمه وارد می‌سازد.

 جایگاه معلم نباید تقلیل یابد

حجازی در ادامه متذکر شد: در جامعه هایی که معلم از منظر آحاد مردم آن، یک پیشوا و راهبر و حیات بخش به حیات معنوی انسان‌ها و حتی یک اسطوره است وقتی به یک کاسب یا حتی یک شغل معمولی تقلیل داده شوند؛ یقیناً، بازسازی آن به سادگی امکانپذیر نخواهد بود و نسل‌های فراوان از آن متضرر خواهند شد.

وی با بیان اینکه در چنین وضعیتی، دیگر آن فرد منتسب به این صفت و این عنوان دچار ضرر و زیان نشده است افزود: بلکه همه پدر و مادرانی که در آینده تربیتیِ فرزند خود آرزوهایی را دنبال می‌کنند نیز دچار تردید خواهند شد.

مدیرعامل موسسه شهید محراب آیت‌الله مدنی با تأکید بر اینکه امروز وظیفه حفظ جایگاه والای معلمان به دوش تک تک افراد جامعه است تصریح کرد: باید نگاه هوشمندانه به حفظ جایگاه این سرمایه‌های اجتماعی داشته باشند و هر آنچه که در حفظ این عزت و شکوه لازم است، به کار گیرند‌ و با مدائقه آنچه که این توفیق را به وجود می‌آورد، همت بگمارند.

وی در بخش پایانی سخنانش گفت: به راستی که نقش بی‌بدیل معلمان برای حفاظت و حراست از این موضوع بسیار حائز اهمیت است؛ چراکه آنها نه با تبیین کلامی بلکه با بروز رفتاری که در ذهن و نهاد نوجوان نقش می‌بندد، می‌توانند بهترین پاسداری از این جایگاه را داشته باشد.

معلمی امری برای ساختن، نه فقط آموزش دادن

در ادامه معلم پیشکسوت، «سردار شهرام» ضمن تبریک روز معلم اظهار کرد: گاهی می‌توان زندگی را در قاب کوچک و ساده‌ای خلاصه کرد، قاب یک کلاس، یک تخته‌سیاه و صدای ورق زدن دفترچه‌های مشق حتی نگاه پرسش‌گر دانش‌آموزان بنابراین از خوش اقبال‌ترین انسان‌ها هستم که بخشی زیادی از عمرم را در این قاب ساده گذراندم.

وی در ادامه با بیان اینکه سال‌ها پیش با دلی سرشار از امید وارد کلاس شدم اما نه تنها برای آموزش بلکه برای ساختن گفت: افتخار می‌کنم که سالیان طولانی از عمرم را در راه اعتلای علم و دانش سپری کردم.

این معلم بازنشسته خاطرنشان کرد: در طول دوران خدمت، دانش‌آموزان بسیاری داشتم که به بلندای علم و افتخار نائل آمدند؛ از وکیل و وزیر تا استاد و معلم اما در این بین شاگردانی هم داشتم که به مقام ایمان و غیرت رسیدند و جانشان را در طبق اخلاص در راه وطن و آرمان‌های انقلاب و اسلام تقدیم کردند.

وی با تأکید بر اینکه مفتخرم که سالیان طولانی در سنگر آموزش و پرورش خدمت کردم اضافه کرد: عشق به آموختن همچنان در دلم زنده است از این رو دست معلمان امروز را به گرمی می‌فشرم و آرزوی موفقیت برای تک‌تک آنها دارم.

50 سال در سنگر آموزش و پرورش

در بخش دیگر نیز «علی‌اکبر آروانه»؛ معلم بازنشسته و پیشکسوت همدانی متذکر شد: در سال ۱۳۳۸ از دبیرستان فارغ‌التحصیل و بلافاصله به حرفه شریف معلمی مشغول شدم و سال‌ها عاشقانه در شغلی که روح‌بخش است، خدمت کردم.

وی با اشاره به اینکه 13 سال در مقطع ابتدایی، 12 سال در مقطع راهنمایی و 12 سال در اداره کل خدمت کردم یادآور شد: 37 سال در مرحله اول در این سنگر حضور داشتم اما پس از بازنشستگی مجدد دعوت به کار شدم و به عنوان مدیر مدرسه در راه علم آموزی تلاش کردم و در نهایت بیش از 50 سال در این سنگر فعال بودم.

این معلم پیشکسوت در ادامه با بیان اینکه معلمی جان می‌بخشد افزود: معلمان راه درست و اصیل همچنین راه تکامل و سعادت را به دانش‌آموزان نشان می‌دهند.

وی با اشاره به اینکه هزاران خاطره خوش از دوران خدمت در ذهن دارم گفت: لحظه به لحظه با دانش‌آموزان خاطره بود و عشق؛ شعله عشقی که هرگز در دلم خاموش نشد.

آروانه در پایان با تأکید بر اینکه خدمت در کسوت معلمی افتخاری است بس بزرگ خاطرنشان کرد: معلمان پرچمداران عرصه علم آموزی هستند، به عبارتی پرورش انسان‌های تراز کار معلمان است.

گفتنی است؛ برنامه پایانی این مراسم؛ تجلیل از برگزیدگان مسابقه نهج‌البلاغه در مجموعه مدارس موسسه مدنی بود که در راستای ارتقاءبخشی بصیرتی و معرفتی در نظر گرفته شده بود.

همچنین مرشد مهدی چایانی از هنرمندان برجسته همدانی که سال‌ها در عرصه فرهنگ این مرز و بوم حضور دارد به اجرای برنامه پرداخت. این گردهمایی هر ساله برای پاسداشت زحمات خانواده موسسه شهید محراب آیت‌الله مدنی برگزار می‌شود تا تلاشی باشد در راستای بزرگداشت مقام معلم و عمل به سنت شریفه «مَن لَم يَشکُرِ المَخلوقَ لَم يَشکُرِ الخالِقَ».